Inspirace

Jaký je tradiční dárek k výročí?

Darek

Svatba byla perfektní, líbánky nezapomenutelné a vaše první výročí se rychle blíží. Jak udělat, aby se váš manžel cítil milován a uznáván? Dárky k výročí jsou skvělý způsob, jak oslavit váš společný růst jako páru. Darování speciálního dárku je skvělou příležitostí k zahájení tradice a poskytuje něco smysluplného, ​​na co se můžete těšit každý rok.

Mnoho párů se snaží dodržovat klasické dárky, pokud jde o oslavu vlastních výročí. Tradiční dárky jsou považovány za romantické a mají sentimentální hodnotu. Některá výročí mohou připomínat oslavy vašich rodičů nebo i prarodičů. Mnoho dárků, které si naši rodiče vyměnili, se stalo rodinným dědictvím, protože se předávaly z generace na generaci.

Seznam tradičních dárků k výročí je skvělým průvodcem pro vaší inspiraci. Důležité je, že dárek, který dostanete od svého manžela, pochází od srdce a je něčím, čeho si budete navždy vážit.

Původ tradičních dárků k výročí

Tradici párů, které si vyměňují dárky u příležitosti výročí, lze vysledovat do starověkého Říma, kdy manželé darovali svým manželkám stříbrný věnec k 25. výročí a zlatý k 50. výročí, protože oba tyto kovy byly považovány za velmi cenné. Tehdy byla oslavována pouze dvě výročí, protože byla považována za nejvýznamnější milníky pro manželský pár.

V roce 1800 se tradice ve Velké Británii vyvinula během viktoriánské éry, protože k oslavám výročí byly přidány další roky. To bylo ovlivněno vlastní oslavou 60. diamantového jubilea královny Viktorie a jejího vstupu na trůn. Předpokládá se, že seznam dárků byl během této doby v historii pojat s rostoucí popularitou.

Tento trend se uchytil ve Spojených státech ve dvacátém století. Během této doby se seznam rozrůstal s přidáním let výročí a vyvinul se do seznamu, který známe dnes.

Darek

Tradiční výroční dárky podle roku

Tradiční dárek k výročí se skládá z položek vyrobených z materiálů, které jsou přiřazeny ke konkrétnímu výročnímu roku. Každý materiál má zvláštní význam a symbolizuje cestu, na kterou se pár vydal. Dřívější roky připomínají dary vyrobené z materiálů, které nejsou považovány za velmi hodnotné, ale mají zvláštní význam. Mluví se konkrétně o vazbě, která se vytváří v prvních letech – papír pro nové začátky a dřevo pro zakládání kořenů.

Jak roky plynou, materiály zvyšují hodnotu, pevnost a trvanlivost. Symbolizují svazování páru s přibývajícími roky a desetiletími – rubíny pro vášeň a zlato pro jeho trvalou hodnotu.

Skvělé nápady jsou níže.

Rok 1: Papír

Papír je křehký a symbolizuje nové začátky, stejně jako první rok manželství. Personalizované papírenské zboží je praktický způsob, jak začlenit papír. Pokud to chcete zvýraznit, zvažte koupit lístky do divadla nebo na koncert, vysoce kvalitní umělecký výtisk, který vyzdobí váš domov, nebo sladkou fotoknihu s vašimi oblíbenými vzpomínkami.

Darek1

 

Rok 2: Bavlna

Bavlna je vzdušný a pružný materiál, který se časem stává silnějším – perfektní symbol pro dvouletou značku. Mezi vhodné dárky patří ladící župany, ručníky s monogramem, luxusní povlečení nebo útulná bavlněná deka, pod kterou se k sobě přitulíte před televizi.

Darek2

Rok 3: Kůže

Kůže vydrží i ty nejtvrdší podmínky, přesto zůstává silná a krásná, i když je opotřebovaná. Kožená peněženka nebo pouzdro na doklady jsou dobrým způsobem, jak reprezentovat váš sílící vztah. Přidejte zvláštní nádech pomocí osobního deníku v kožených deskách nebo koženého pouzdra na telefon.

Darek3

Rok 4: Ovoce / Květiny

Ovoce a květiny představují růst, výživu a hojnost a jsou symboly vztahu, který vzkvétá během prvních čtyř let manželství. Mezi tradiční dárky patří zaslání krásné kytice květin nebo lahodný košík s ovocem. Pokud chcete něco, co vydrží o něco déle, dobrou volbou je osvěžující vůně s ovocnými podtóny nebo svíčky s květinovou vůní.

Darek4

Rok 5: Dřevo

Stromy mají hluboké kořeny, které rostou silně, aby upevnily své místo ve vesmíru. Pět let manželství je velkým milníkem pro páry, které sílí a společně rozvíjejí kořeny. Mezi dárky patří dřevěná krabička na památku, dřevěná plastika nebo dřevěné nástěnné dekorace, v kterých vystavíte doma své oblíbené obrázky.

Darek..

Rok 6: Železo

Železo je silný kov pocházející z přírody, který představuje, jak se každým rokem upevňuje pouto. Mezi dárky patří ozdoby z tepaného železa pro domácnost, železné manžetové knoflíčky či elegantní brož.

 

Rok 7: Vlna / Měď

Měď a vlna generují teplo a představují bezpečnost, teplo a pohodlí, které manželství přináší již sedm let. Tyto materiály můžete zkombinovat s vlněnou přikrývkou a hrníčky, abyste si užili příjemné posezení a společně sledování vašich oblíbených pořadů.

Rok 8: Keramika

Hrnčířství představuje přeměnu syrové hmoty, která je formována a zpracována do pevného předmětu. Vhodná symbolika pro osm let manželství. Hodina keramiky může být zábavný způsob, jak společně pracovat na vytvoření něčeho, co si pár může užít a vystavit doma.

Darek6

Share: