InspiraceLifestyleNezařazeno

Jaro v bytě – buďte perfektní hospodyňkou

Jaro je roční období, které se nám spojuje se změnou. Většinou se změny vztahují na diétu, oblečení nebo bydlení. Jarní úklid bydlení krásně osvěží a zbaví je zimní nálady. Bohužel uklízení není úplně naším koníčkem… Můžeme se jenom domnívat, že i část z Vás je nemá moc ráda. Proto jsme se rozhodli zjistit, jak ten úkol trochu zjednodušit. Jak se můžete stát perfektní hospodyňkou, když nemáte moc v lásce vysavač nebo mop? Zde naše tipy ?

Jarní úklid je pro hodně lidí zátěží. Je ale pravdou, že zbavení domova zimní nálady nám vždycky přidá energií a umožní rázný nástup do nového období. Mytí oken, praní záclon a závěsů a uklízení za nábytkem jsou první kroky na cestě k jarní proměně. Pak můžete pokračovat s aspoň minimální redekorací interiérů, ta Vám zajistí osvěžení bytu. Máme pro Vás pár jednoduchých tipů, které Vám zajistí jednoduchý jarní úklid a také ušetří Vaši peněženku v obchodu s nábytkem ?

Krok 1: chytře uklízejte

Uklízení se mnoha lidem nespojuje s příjemnou aktivitou. Proto rádi použiváme různé chytré triky, které nám umožní třeba jednoduše odstranit skvrny. Na internetu najdete spoustu takových doporučení. Víte třeba, že kypřicí prášek vám krásně vyčistí spáry mezi kachličkami? Potřebujete nasypat prášek na vlhké spáry a nechat působit kolem čtvrťhodiny. Potom jenom vytřete vlhkým hadříkem a hotovo. Nechcete utratit spostu peněz na drahé osvěžovače šatní skříně? Připravte je domacím způsobem. Na čistý kousek látky (třeba ze staré košile) nasypte oblíbenou koupelovou sůl, svažte stužkou a pověste do skříně. Jiným způsobem je použití staré punčochy. Nasypte do ní čajové lístky a přidejte kapku oblíbeného aroma. Tak přípravené pytlíky budou dobré i do botníku – čaj totíž skvělé absorbuje nepříjemné vůně.

Krok 2: chytře dekorujte

Říká se, že nejdůležitější jsou detaily, a určitě něco na tom je. Malé doplňky umí změnit náladu prostoru a zkrášlit interiér. Můžete opravdu hodně změnit vaše bydlení jenom výměnou záclon nebo povlaků na polštáře, občas stačí přidat na zeď obraz nebo koláž fotek v rámečku. Na jaře jsou dobrým nápadem intenzivnější barvy, zejména ty jarní: zelená, světlé modrá, intenzivní žlutá. Několik oblíbených fotografií v barevných rámečcích krásně oživí světlou zeď. Tulipány ve světle modré váze rozveselí pokoj, a fotoobraz s celou rodinou v parku, lesu nebo botanické zahradě bude krásnou barevní výzdobou. Barevné fotografie pořízené v přírodě můžete taky umístit přímo na polštářech. Je to změna nejen krásná, ale i praktická.

Krok 3: odpočiňte si

Pokud si chcete zasloužit jméno perfektní hospodyňky, nesmíte zapomenout… na sebe. V bytě už je pořádek, doplňky změnily interiéry, tak je čas si odpočinout. Co třeba masáž nebo vířivka? Pak rozhodně hrneček aromatického kafe u oblébené knihy nebo seriálu. Nová nálada bytu vám stoprocentně umožní relax přímo ve vlastním obýváku.

Share: