Lifestyle

Fotoknihy na konec školního roku

konec skoly (2)

Vzpomínky na školní léta jsou ty, k nimž se vrátíme i po dlouhé době. Pamatujete si Váš první den v základní škole? Kdo s Vámi seděl v lavici? Kdo by Vaší školní láskou? Takové momentky ze školního života stojí za zapamatování. Proto nápad, který realizuje čím dál více škol, jsou fotoknihy na konec školního roku. Přečtěte, jak je vytvořit a proč je to dobrý nápad!

Podívejte se na naše slevy na školní fotoknihy >>

Školní kronika formou fotoknihy – co to vlastně je?

Školní kroniky se tvoří už dlouho. Většinou to bývaly klasická fotoalba, kam se ručně nalepovalo fotografie jednotlivých žáků a celých tříd a přidavalo popisky. Současně takové ročenky mohou mít mnohem zajímavější podobu – je to fotokniha.

V čem je fotokniha jiná než obyčejné album? Tím, že můžete ji navrhnout s fnatázií a připravit reální tíštenou knihu, která bude obsahovat Vaše fotografie a spojené s nimi příběhy. Tato podoba Vám také nabízí:

  • možnost navrhnout každou stránku podle sebe. Jednotlivé snímky můžete spojovat do koláží, přidavat obrázky a jiné prvky. Právě takové detaily přemění oficiální zaznam v krásnou památku, která vyvolá emoce u učitelů a žáků.
  • možnost navrhnout i obálku. Nemusí to být jednoduchá šedá vazba, můžete přidat vtipnou fotografií, barvy a zajímavý titul.
  • vypadá jako reální kniha. Tiskneme na kvalitním papíru, na nimž krásně vyniknou barvy.

Objednejte fotoknihy pro celou třídu levněji >>

Jaké  fotografie byste měli dát do školní fotoknihy?

Dobrý nápad je základ pro dobrou školní fotoknihu. Zkusme projít několik možností.

  • Fotokniha – školní ročenka. Můžete do ní dát snímky všech tříd, které chodily do školy od září do června. nemusíte se omezovat pouze na oficiální fotografie!Určitě stojí za to zapojít do knihy pár koláží zábavných snímků, ty knize přidají energii.
  • Třidní kronika. Spolužáci z jedné třídy se znají nejlíp a jsou spolu blízko. Traví spolu čas nejenom ve škole, ale i mimo ni: na školních výletech, narozeninových oslavách a u jiných příležitostí. Dobrým nápadem bude umístění nejzajímavějších třidních vzpomínek na 20-30 stránkách jedné fotoknihy. Je to správné místo pro zaznamenání zábavných příběhů nebo hlášek učitelů.
  • Tematická fotokniha. Můžete do něj zadat pouze fotky ze školních výletů, pouze zábavné, pouze z oficiálních školních akcí, pouze z každodenního školního života… Je to jen na Vás!

Jak navrhnout školní ročenku formou fotoknihy?

Zvolili jste už hlavní motiv fotoknihy k ukončení školního roku? Prima! Teď potřebujete připravit projekt. S Empik Foto je to velmi jednoduché! Jak to udělat?

Vytvořte školní fotoknihu v rámci akce >>

  1. Zvolte fotografie, které chcete umístit do té výjimečné knihy, a pošlete je do alba v Empik Foto prostřednictvím mobilní aplikace nebo našich webstránek.
  2. Zvolte formát fotoknihy, který Vám nejvíce vyhovuje. Oblíbený formát našich zákazníků je 20×30. Zvolte druh papíru a počet stránek.
  3. Začněte s návrhem. Přidavejte snímky do šablony, tvořte koláže, libovolně sestavujte snímky, dekorujte je kliparty podle Vašeho gusta. Můžete použit jednu z přednastavených školních šablon.
  4. Až budete mít hotový projekt, rozhodněte, kolik kusů potřebujete. Možná chcete jich objednat více, aby takovou kroniku mohl mít každý žák a učitel.

Zbytek už je na týmu Empik Foto. Převedeme Váš nápad na papír (přesně tak!) a pošleme na uvedenou adresu. Je to jednodušší než myslíte!

Share: