Inspirace

Jak vytvořit nejlepší výtisky na plátno

platno2

Pokud hledáte trendy a poutavý způsob, jak předvést své nejlepší rodinné fotografie, oblíbené fotografie z cest, kreativní fotokoláž nebo krásné umělecké dílo, které dokonale ladí k dekoracím u vás doma, nehledejte nic jiného než vlastní výtisky na plátně. Nejenže jsou uměleckým prvkem, který ozdobí váš domov, ale mohou být i zajímavým fotografickým dárkem.

Osamoceně visící jako odvážný voják nebo umělecky sestavené na zdi galerie, tisky na plátně jsou extrémně všestranné – hodí se stejně dobře do tradičně zařízeného domova jako i do interiéru modernějšího stylu. Jsou vysoce kvalitní, snadno se zavěšují a s trochou plánování je lze také snadno vytvořit.

Pokud vás zajímá, kde začít, sestavili jsme průvodce, který vysvětlí, jak můžete pro svůj domov vytvořit ty nejlepší výtisky na plátno.

Nápady na nástěnné dekorace pro vaše tisky na plátně

Jsou víc než jen vaše oblíbené fotografie, které si pověsíte na zeď – výtisky na plátně mohou být uměleckým dílem, které společně dotváří celkovou atmosféru nebo sjednocují vzhled každé místnosti. Malé místnosti se okamžitě zdají větší, když na stěně visí obraz vaší oblíbené krajiny na plátně. Nudná kancelář se transformuje na místo plné barev a nápadů přidáním uměleckého tisku na plátně. Dětskému pokoji můžete dodat trochu rozvernosti i tím, že na zeď pověsíte obrázek jejich oblíbených kreseb. Obrazy na plátně dodají vašemu interiéru osobitost a styl.

Platno

Zde je několik nápadů:

  • Rodinné portréty: Pochlubte se svou rodinou portrétem vytištěným na plátně. Pověste jej do předsíně. Bude to příjemný způsob, jak přivítat lidi ve vašem domě.
  • Svatební fotografie: Připomeňte si okamžiky svého velkého dne pomocí plátna se šťastným párem zavěšenému v ložnici.
  • Fotografie z přírody: plátna s obrázky z přírody, jako jsou květiny, zvířata, pláže nebo horské scenérie, jsou ideálním způsobem, jak dodat koupelně nebo pracovně krásný barevný nádech a klid.
  • Rodinná pravidla: Pomocí textu místo fotografie vytvořte vlastní plátno, které kreativně zobrazí pravidla domu. Pověste jej ve svém obýváku, aby ho mohl vidět každý člen domácnosti.
  • Fotokoláž: Pokud máte spoustu fotografií, které chcete ukázat, ale nemáte dostatek místa, je skvělou volbou fotokoláž, která vám umožní kombinovat více obrázků na jednom plátně. Fotokoláž bude skvěle vypadat na vaší chodbě nebo jako výjimečný kus dekorace ve vaší kanceláři.
  • Vhodné pro děti: Pokud je váš dětský pokoj vyzdoben jednorožci, superhrdiny, mořskými pannami, závodními auty nebo čímkoliv mezi tím, můžete vytvořit umění na plátně, které se k tomu dokonale hodí.
  • Černá a bílá: Udržujte svou kuchyň čistou a moderní tím, že na plátno vytisknete koláž z černobílých obrázků.
  • Geometrický: Neomezujte se pouze fotografiemi na plátně. Pokud je váš styl orientovaný na design, proč si nepořídit umělecké výtisky na plátno s geometrickými vzory v barvách, které dokonale ladí s vaším domovem?

Dimenzování a umístění

Možnosti dekorování pomocí vlastních výtisků na plátně jsou nekonečné – a podle toho, kam a jak chcete své výtisky pověsit, budete mít několik možností. Na stěně v předsíni nebo na jakékoliv jiné stěně můžete vytvořit poutavý displej, na kterém bude k vidění spousta fotografií a uměleckých děl. Jeden velký obraz na plátně vytvoří výrazný prvek v každém prostoru. Uvědomte si, jak důležité je vybrat správný rozměr plátna a co všechno je třeba vzít v úvahu při aranžování a zavěšování uměleckého plátna na zeď.

Platno1

Velikosti plátna

Kde plánujete vystavit své krásné nové fotoobrazy? Navrhujete domácí galerii z několika fotografií, potřebujete velký obraz na plátně nad krb nebo pohovku? Hledáte plátno se stojanem, které by se vešlo na poličku nebo stůl? U personalizovaných výtisků na plátně záleží na velikosti. Naštěstí máte při výběru plátna k dispozici obrovskou škálu vlastních velikostí. Zde je několik míst, kam byste se mohli rozhodnout pověsit fotoplátno konkrétní velikosti:

  • 8 × 10: skvělé pro doplnění fotek na stěně galerie nebo jako doplněk na stůl nebo do knihovny
  • 10 × 14: skvělé pro pokoje pro hosty, kuchyně, malé koláže
  • 12 × 12: skvělé pro malé obývací pokoje, koupelny, stěny galerie
  • 16 × 16: skvělé pro jídelny, stěny galerie, velké chodby
  • 16 × 20: skvělé pro kanceláře, herny, obýváky
  • 20 × 30: skvělé nad pohovku, postel, velké obývací pokoje, fotokoláž
  • 24 × 36: skvělé pro krb, velké pokoje, velké předsíně
  • 30 × 40: skvělé nad dětskou postýlku, pohovku, velké pokoje
  • 36 × 36: skvělé nad krb, středobod na zdi galerie, fotokoláže, odvážné umělecké výtisky na plátně

platno2

Uspořádání a umístění plátna

Zavěšené fotky na plátně ve vaší domácnosti jsou jednou z možností, jak proměnit váš domov. V závislosti na prostředí, které chcete vytvořit, a na vašem jedinečném stylu výzdoby je důležité zvážit několik věcí. Patří mezi ně velikost a dekor místnosti, velikost stěny a počet výtisků, které chcete vystavit. 

Menší pokoj, jako koupelna nebo malá ložnice, má pravděpodobně menší stěny a omezený prostor pro celkovou výzdobu. Je důležité, abyste svůj prostor na zdi nezatěžovali příliš velkým množstvím fotoobrazů. Pomyslete také na dekor, který zde již máte: menší prostor může rychle působit stísněně a přeplněně, pokud už má na stěnách výrazné dekorace. Mějte to na paměti při výběru pláten, abyste nezpůsobili, že prostor se bude zdát menší než je.

Pokud jde o větší prostory, máte trochu větší svobodu. Vytvořte masivní zeď galerie, hrajte si s velikostmi a bavte se s barvou. Dbejte na správné vyplnění prostoru – pokud necháte příliš mnoho volného místa, můžete jej překvapivě zmenšit. Je to skvělý způsob, jak se bavit a měnit svá plátna častěji.

Bez ohledu na velikost místnosti přemýšlejte o účelu prostoru. Zdobíte si kancelář? Dětský pokoj vašeho dítěte? Společný prostor? Mějte to na paměti, když plánujete, které z nich vytisknout a jak sladit barvy. V další části se budeme zabývat dalšími tipy pro přizpůsobení obrazů.

platno3

Tipy pro přizpůsobení

Při vytváření fotoobrazů jste omezeni pouze svou fantazií. Schopnost přizpůsobení je jedním z důvodů, proč jsou obrazy na plátně stejně skvělé jako fotoknihy –  jak pro vyzdobení vašeho domova tak jako dárky. Existuje tolik možností, že určitě najdete ten pravý, který odpovídá vašemu stylu a rozpočtu.

Začněte námětem, zvláště pokud plánujete pověsit více než jeden v konkrétním prostoru. Vzpomínky na cesty, svatební fotografie, rodinné snímky, černobílé výtisky a další – námět vám pomůže přizpůsobit vaši sjednocenou sbírku. Motiv nemusí být pro všechna plátna definitivní. V průběhu ročních období je můžete snadno obměňovat a zkoušet nový vzhled. Ať už ukazujete konkrétní událost nebo vzdáváte hold milované osobě, plátna lze snadno vyměnit, když se objeví nová inspirace.

Celkový vzhled vašich pláten se může také vyvíjet a být kreativní. Fotoobraz můžete ozdobit připojením doplňku. Připevněte například do rohu fotografie svatební závoj z vašeho velkého dne. Pověste obojek nebo známku k fotce zvířete. Nebo připojte sušené květiny k fotografii přírody. Kombinujte drobnosti s výtisky na plátně různých velikostí a přidejte také zarámované fotky a další předměty, jako jsou hodiny, zrcadla, kostry nebo rostliny. Možnosti jsou skutečně nekonečné.

Ať už hledáte jediný výrazný kus nebo chcete vytvořit odvážnou nástěnnou galerii, nebo chcete jedinečnou vlastní fotografii, vytvořte si vlastní foto na plátně a skončíte s úžasným doplňkem, který jistě zapůsobí na každého, kdo vstoupí do vašeho domova.

platno4

Share: