Inspirace

Kdy je čas na těhotenské fotky

tehotenstvi2

Sdílení radosti z vašeho co nevidět narozeného dítěte začíná již během těhotenství. Příprava na příchod novorozence může být stresující, ale vaše těhotenské focení může tento stres zmírnit a slouží i jako připomínka toho, jak krásné bylo vaše břicho. Vaše těhotenské fotky jsou důležitou součástí dokumentace vaší cesty a oceníte je ještě po dlouhou dobu. Ať už máte termín přes svátky nebo přes léto, existuje mnoho krásných sezónních fotografických možností. Aby bylo možné pořídit pěkné fotografie, měli byste zjistit, kdy si domluvit těhotenské focení, aby bylo vaše břicho zachyceno v tom správném a plném tvaru. Níže naleznete užitečné tipy a odpovědi, jak nejlépe pořídit těhotenské fotky.

 

Kdy je čas na těhotenské fotky

Zkuste si naplánovat vaše těhotenské focení na sedmý nebo osmý měsíc těhotenství. Během této doby bude mít vaše břicho pěkný kulatý tvar, který je ideální pro fotografování. Pokud počítáte po týdnech, naplánujte si focení, až budete v 30. týdnu těhotenství. Pokud byste pořizovala fotografie až po osmém měsíci těhotenství, může to být pro vás již nepříjemné. Vaše břicho je obvykle po 35. týdnu již příliš těžké a focení by bylo nepohodlné.

tehotenstvi2

Kdy pořizovat těhotenské fotky, když čekáte vícerčata? 

Pokud čekáte vícerčata, měla byste se nechat vyfotografovat již během druhého trimestru. Již během druhého trimestru se vaše břicho bude zdát větší, protože nosíte více než jedno miminko. Doporučujeme pořizovat fotografie ve 24. týdnu, dokud se budete cítit pohodlně a budete se moci snadno pohybovat.

tehotenstvi3

Tipy na těhotenské fotky

Až si naplánujete porod, máme pro vás několik tipů, které byste měla mít na paměti při plánování focení. Budete se fotografovat kolem Vánoc nebo Nového roku? Možná na jaře? Toto vám pomůže rozhodnout, jaký druh pozadí a dekorace použít.

Kromě zvážení nápadů na těhotenské oblečení, umístění a výzdobu a nápadů pro zajištění dokonalé kompozice, dodržujte tato jednoduchá pravidla, abyste zajistili, že vaše fotografie budou nadčasové.

  • Nepoužívejte velké a rušivé vzory.
  • Místo blesku se rozhodněte pro přirozené světlo.
  • Ujistěte se, že je vaše břicho vláčné.
  • Vyhněte se chaotickému nebo komplikovanému pozadí.
  • Pořizujte snímky ,,napřímo“, pouze pokud je břicho výrazné.
  • Nenoste těsně přiléhající oděv těsně před začátkem focením, abyste se vyhnula otlačeninám na břiše.
  • Domluvte se předem se svým fotografem, abyste přišli s tím nejlepším konceptem na focení.

Jako budoucí maminka chcete být se svými těhotenskými fotkami naprosto spokojená. Přestože je lákavé zachytit břicho až do úplného konce těhotenství, měla byste se držet výše doporučených časových rámců, aby vaše fotografie nevypadaly nevhodně. Pokud se během mateřství budete cítit dobře, můžete očekávat, že i vaše těhotenské fotografie budou takové, o kterých jste snila. 

tehotenstvi

Share: