LifestyleNavádět

Jak proměnit dětský pokojík v útulné místo plné vzpomínek?

Když přijde čas zařídit dětem jejich pokojík, často přichází také období, kdy se ratolesti musí naučit více samostatnosti. Už budou spát v pokoji sami a půjdou do školky, kde nebude maminka. Dětský pokojík ale můžete proměnit v místo, kde s dětmi stále budou všichni, koho mají rádi. Pomocí fotografií můžete udělat z pokoje útulné místo, kde se bude snadněji usínat. A nemusí jít jen o klasické papírové fotografie, možností je spoustu.

Plyšák s fotkou

Ideálním parťákem do dětského pokojíčku je plyšový medvěd s fotkou. Je to plyšový kamarád s tričkem, na kterém je fotografie podle vašeho výběru. Můžete nechat dětem natisknout na medvídka fotografii maminky a tatínka, nebo třeba celé rodiny. Takový plyšák je přes den originální dekorací v ustlané dětské postýlce. V noci je to potom důležitý při usínání. Děti konejší a chrání před všemi bubáky zpod postele. Plyšák s fotkou má ještě jednu výhodu, je snadno přenosný. Když se děti vydávají někam, kde s nimi nebudou rodiče, může s nimi vyrazit medvídek. Plyšový medvěd s fotkou může i do mateřské školky, kde pomůže dětem absolvovat náročné začátky.

Polštářek s fotkou

Podobně jako plyšák s fotkou, i polštářek udělá z postele hezčí místo. Kromě rodinných fotek na něj můžete natisknout veselé obrázky, nebo oblíbené pohádkové hrdiny. Takový polštářek bude pak důležitý pro každé usínání a zároveň bude postel krásně zdobit.

Fotoobraz nebo plakát

Pokud máte v archivu nějaké fotografie, které se opravdu povedly, je škoda je vyvolávat jen v malém formátu. Zkuste takové rodinné fotografie vyvolat na plátno a umístit je právě do dětského pokojíku. Děti si rády prohlíží fotografie, kde jsou oni sami a ve větším formátu, je budou rozradostňovat i uklidňovat zároveň. Fotka na plátně vypadá ve výsledku jako opravdové umělecké dílo.

Pokud by se vám nechtělo tvořit rovnou obrazy na plátně, můžete zkusit plakáty s vlastním potiskem. Takové plakáty dokáží doplnit každý dětský pokojíček a dodat mu specifický ráz. Na plakát můžete umístit různé veselé obrázky, zvířátka nebo třeba vašeho domácího mazlíčka.

Omalovánky na plátně

Děti se mohou samy stát slavnými malíři, a to velmi jednoduše. Můžete jim do pokojíčku pořídit speciální omalovánky, které jsou na plátně jak obraz. Dostanou k nim i speciální barvičky a mohou si je vymalovat jen podle svého gusta. Až pak omalovánky pověsíte na zeď, budou to jejich originální umělecká díla a děti na ně budou právem pyšné.

Ať se vaším vyvoleným stane plyšák s fotkou nebo fotopolštář, nejdůležitější vždy budou právě fotografie, které na ně uložíte a vztah k celému dárku. Vložte tedy do dekorování dětského pokoje kus srdce a nic nemůžete pokazit.

Share: